Gree-Gree Kft

BLOG

Blog

Póker – az üzleti szimuláció eszköztára!?

Vállalkozói póker_saját_2.jpg

A neked osztott lapokkal játszol és annyi pénzzel, amennyi előtted van az asztalon. A vállalkozásodat is azzal indítottad, amid volt.

A tétek nagysága elsősorban nem attól függ, hogy milyen lapjaid vannak, hanem attól, hogy mi van a többiek kezében. Nem az számít, hogy a megítélésed szerint az ötleted önmagában véve mennyire jó, hanem az, hogy mennyire versenyképes a többiek ötletéhez képest.

A részvételedhez meg kell tenned a tétet. Az, hogy ez majd leírandó veszteség vagy egy jó befektetés lesz – a végén derül csak ki. Gondolj a vállalkozásod történetére!

Még akkor is veszíthetsz, ha osztáskor két ász kerül a kezedbe, mert a nyertes kombináció a lapok cseréjét követően alakul csak ki. Ne reménykedj abban, hogy az alapötleted szupernyerő, mert menet közben mindenképpen kiegészítésre vagy változtatásra fog szorulni. Emlékezz csak a vállalkozásod történetére!

Biztosan soha nem tudhatod, hogy mi van a többiek kezében és fejében! A konkurensek terveit nem ismered, de nagy figyelemmel kell viselkedésüket kísérned.

Bárkinek szerencséje lehet, de csak a tapasztalt, tudással bíró játékosok nyernek folyamatosan. Az üzleti siker is a tudáson, tapasztalaton, a matekon és a kitartáson múlik.

Nyerni nem az egyszeri leosztott lapokkal, hanem egy hosszabb játék alatt lehet. A sikertelen ötletet időben el kell vetni, be kell dobni a lapokat és a következő körben ismét meg kell tenni a tétet. Sok pénzt akkor lehet nyerni, ha a többi játékosnak is jók a lapjaik és emelik a tétet, neked pedig még jobb lapjaid vannak. Ez lesz a te Egyedi Piaci Ajánlatod! Amikor mindenkinek rossz lapja van, akkor a bankban sem lesz pénz. Az üzletben sok pénzt keresni is csak piaci versenyben lehet.

A póker – játék a pénzzel és nem a kártyákkal. A kártya csak egy eszköz, hogy nyerhess vagy veszíts. Bármilyen üzlet a befektetett pénz megtérülése kapcsán megtett lépések sorozata. A terméked pedig te egyediséged, tudásod, tapasztalatod – iparágtól függetlenül. Ebbe ajánlunk neked befektetést.

Gree Gree