Gree-Gree Kft

Logisztika

Szállítmányozási képzés és tanácsadás

venue-4-25.jpg

Minden egyes tréningünkkel abban támogatunk, hogy a vállalkozásod minden területén profi lehess.

Bátran lépj ki a külpiacokra!


20150422_131916.jpg

Az alapok ismerete nélkül kockázatos…

Mindannyiszor, amikor valaki szeretne a nemzetközi piacra kilépni, legelőször is meg kell ismerkednie a nemzetközi szabványokkal. A szállítási, fuvarozási, szállítmányozási piacon szigorú szabványok (nemzetközi egyezmények) és kialakult gyakorlati szokványok működnek.

Profi cégek nyújtanak szolgáltatásokat. De vajon milyen buktatók vannak ezeken a területeken? Mire kell odafigyelni? Hogy lehet az, hogy egy konfliktus esetén a fuvarozó, vagy a szállítmányozó gyakran ki tud jönni veszteség nélkül az ügyletből, míg az árutulajdonos - aki a megbízó - viszont nem?


A tréningünk után biztonságosan tudsz külpiacra lépni.

A siker örömet fog okozni…


Adás-vételi-szerződés.png

Mielőtt szerződést kötsz…

Az üzleti bukások a rossz szerződések miatt már a kezdetekkor a rendszerbe kódolva ott rejlenek. Mit tehet olyankor az eladó, ha az okmányos meghitelezés előírásai szerint Sopronban köteles uszályba rakni az árut? Ha vasúti fuvarozási határidőket vállal be az eladási szerződésben, miközben az alvállalkozója, a vasútvállalat nem hajlandó azt garantálni? Mi van, ha az áru útközben megsérül és elveszik, és nem volt biztosítva? Mi van, ha leszállítjuk az árut a vevőnek, és a vevő valamilyen okból kifolyólag nem hajlandó azt átvenni? Mi van, ha a fuvarozó vámcsalást követ el? Mi van, ha a hajóparancsnok nem hajlandó a leszállított rögzítőanyaggal rögzíteni a rakományunkat? Mi van ha a feladó túlrakja a vasúti kocsit és ezért útközben a vasúti társaságot büntetik meg? Mi van ha meggyullad a gabona rakományunk az uszály rakterében és lassú égéssel füstölni kezd? Sok történetet tudunk mesélni arról, mivel jár az, ha az eladó és a vevő könnyelműen, általuk nem ismert feltételekkel szerződik egymással és az alvállalkozóval.


Tréningünket követően biztonságosan és határidőre fogod a szerződéseket teljesíteni.

És ez tetszeni fog!


A Szállítási feltételek és azok sikeres használata….

Néha úgy tűnik, hogy annyi szállítási feltétel van, mint ahány csillag az égen. Figyelem! A szállítási feltételek (paritások) alapos ismerete nélkül nem szabad üzletet kötni! Fontos, hogy ne csak nagyjából ismerjük meg a paritások lényegét, hanem minden részletében tudjuk, ki miért felelős ezen paritások kikötése esetén (az eladó, a vevő, az alvállalkozók). Ne keverjük össze a szállítási paritásokat a fuvarozási feltételekkel (paritásokkal)! E két kategória nem ugyanazt a felelősségi rendszert tartalmazza. Tréningünk során olyan rendszerezett ismeretanyagot kapsz erről, amely biztonságot ad neked a vállalkozásodban.


Tréningünket követően kiválóan eligazodsz a nemzetközi kereskedelmi szabványokban.

És ez tetszeni fog!


20150507_154126.jpg

Vasúti fuvarozás, szállítmányozás

Egy vasútvállalat abból indul ki, hogy ha te üzletet szeretnél vele kötni, akkor tisztában vagy a vasúti joggal és a technológiával. Csak azokra a kérdésekre fog neked válaszolni, amit felteszel. De ha nem vagy tisztában a vasúttal kapcsolatos nemzetközi egyezményekkel, akkor jól kérdezni sem tudsz, s előfordulhat, hogy ily módon meg sem kérdezed azt, amiről egyáltalán nem tudsz. Képeztesd ki magad nálunk a vasúti fuvaroztatók sikeres üzleti viselkedési fogásaiból! Te diktálj vasutasoknak és ne ők neked! Ismerd meg nálunk a kereteket!


A megfelelő üzleti fogásokkal kihasználhatod a liberalizált vasúti piacban rejlő lehetőségeket.

És ez tetszeni fog!


Sanghaj_folyamhajó.png

Folyami és tengeri fuvarozás

Ó…ma már annyira flottul megy minden!…A szállítmányozó (vagy a hajótulajdonos) eléd tesz egy nyomtatványt, kitölti helyetted az adatokat, majd megkér, hogy ott írd alá és biztos lehetsz abban, hogy a rakományt gond nélkül ki fogják szolgáltatni….Valóban az esetek többségében így is van. Viszont ha baj van…. A folyamhajózási és a tengerhajózási jog alapvetően különbözik egymástól. Gyakran az árutulajdonosok nem is tudnak arról, milyen kötelezettségeket ruházott rájuk a szállítmányozó, amikor az árutulajdonos helyett és nevében tengeri vagy folyami fuvarozási szerződést (esetleg hajóbérleti szerződést) kötött meg. A meglepetések akkor jönnek, amikor az áru hiányosan, nem megfelelő okmányokkal, sérülten érkezik, vagy egyáltalán nem érkezik meg. Mi azért vagyunk, hogy kiképezzünk téged a kockázatok kezelésére ebben a fuvarozási ágban.


Tréningünket követően a tengeri és folyami jogrendszert érdekeidnek megfelelően fogod kezelni.

És a siker feldob!


Repülőgép.jpg

Bátran használjuk a légi fuvarozást…

A légi fuvarozásról egyből az jut az eszünkbe, hogy nagyon drága….Hát nem! Természetesen minden attól függ, hogy mit szeretnénk elfuvarozni honnan és hová. A repülőgépipar rohamosan fejlődik, és a cargo gépek kapacitása egyre csak növekszik, mert az igények húzzák magukkal a kínálatot. Ugyanakkor egy KKV hogyan közelítse meg ezt a kérdést? Kik azok a “nagy” légi fuvarozók, szállítmányozók, és kik azok a “kicsik”? Vajon melyik miért tud megélni a piacon? Mit érdemes repülővel fuvarozni? Hogyan tudom összehasonlítani az árakat más fuvarozási módokkal szemben? Mi a légi fuvarozások jogszabályrendszere? ….Csak egyszer kell kiképeztetned magad nálunk ebben a szegmensben, hogy azután eredményesen és biztonságosan tudj dolgozni a légi fuvarozókkal és/vagy a szállítmányozókkal.


Megbízóként te tudsz diktálni, de csak akkor, ha ismered a keretrendszereket.

És menni fog, …mint a karikacsapás!


kamion.png

Közúti fuvarozás

Teherautóval fuvarozni az egyik legnépszerűbb vállalkozás a világon. Sokan kényszervállalko-zóként kezdték el pályájukat és ma komoly flottát működtető céggé nőtték ki magukat. Népszerűsége miatt folyamatosan újabb és újabb közutas cégek jönnek létre és a rosszul gazdálkodók nagy arányban mennek csődbe. A KKV tulajdonosának fel kell mérnie, mikor érdemes alvállalkozóként dolgoztatni egy fuvarozó céget, és mikor jön el az a pillanat, amikor már érdemesebb saját teherautót hadrendbe állítani. Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásához nyújtunk támogatást az üzlet tulajdonosainak, többek között a működési feltételrendszer és a megfelelő üzleti terv kidolgozásában. Hogyan tudja a jövőbeli saját flottakapacitását harmadik személynek is eladni? Hogyan fog megbízást szerezni?


Tréningünket követően világos terveid lesznek a vállalkozásod egészét illetően,

egyértelmű célokkal, megfogalmazott misszióval!

És megnyílik egy új üzleti világ….élvezni fogod minden pillanatát!