Gree-Gree Kft

A Business Coaching értéke

Értéket adunk

How differentyourcompany freom your competition.jpg

Kinek a tanácsát kéred ki először?


A business coaching értéke.jpg

Magyarországon nem készült még tudományos felmérés arról, hogy a KKV tulajdonosok mennyire ismerik az üzletfejlesztési coaching és mentoring lényegét, értékét. Arról sincs Magyarországon még felmérés, hogy ki a Vállalkozó első számú tanácsadója.

Potenciális ügyfeleink között végeztünk egy felmérést, amelynek az lett az eredménye, hogy a vállalkozók 64%-a először az üzletéhez köthető személyhez (üzlettársához, ha nincs akkor valamely munkatársához, egy másik, baráti vállalkozóhoz, beszállítójához) fordul tanácsért, 22%-uk a családtagjukhoz, 10%-uk a könyvelőjükhöz, könyvvizsgálójukhoz, banki ügyintézőhöz. Miért? Mert fontos volt a számukra, hogy ezek a tanácsadók többletköltség nélkül állnak a rendelkezésükre. Kevés vállalkozónak jutott az eszébe az, hogy a pénzért kapott tanácsért sokkal komolyabb értéket kaphat. Továbbá, a pénzért kapott tanácsért a tanácsadónak felelősséget és garanciát is kell vállalnia, míg az ingyen adott tanács értéke annyi, mint amennyit fizettek érte. Csak a vállalkozók kevesebb mint 1%-a jutott döntött úgy, hogy gond esetén először profi tanácsadót, üzletfejlesztő trénert keres meg. Ők jártak a legjobban.

A tanácsadásba, business coachingba történt befektetésük nagyon gyorsan megtérült.

Érdekességképpen mutatjuk be a fenti 2015. évi felmérést, amely angolszász területen készült, a válaszadók USA, Kanada, Nagy-Britannia, Új-Zéland és Írország vállalkozói voltak. A felmérés azt mutatja, hogy a Business Coaching nagyon értékes ott, ahol a legfejlettebb a KKV szektor és az emberek olyan környezetben nőttek fel, ahol évszázadok óta a kapitalizmus versenyszabályai szerint kell mindenkinek az életét felépíteni.